ERPNext Foundation ERPNext Cloud User Manual Blog Discuss Frappé* Donate

Reset Administrator

roles

#21

I think you’re the only one who sensed where the problem is. Not even my system administrator I have understood … in fact in the database (I am not a programmer but an expert user) my attention always turns on AllUser permissions because with the user Administrator (with which I thus access is not a problem) I do not see the “Setup”, and I think it’s the first thing I have to see


#22

Good troubleshooting - with much persistance then, this problem is resolved?

A request p.russo is please add a screenshot or two of the relevant pages, to help direct future users who face this problem.

Perhaps the software might be improved to flag or prevent this case too.


#23

No, the problem is not solved yet. The tests will be done by next Friday. As soon as resolved I will publish a post.
In fact, it is certain that the “Administrator” role has lost the attributes of access to “Setup” and consequently to “Developer”.
I do not understand how it happened, but to work we created another role similar to “Administrator” that gives us access at least to the “Setup”.
In the test on Friday, if it fails, it will mean that we will have to find a file that brings parameters not present in the database of sql (or we have not identified it)


#24

Thanks p.russo - To document your test cases, observations and results would be most helpful, to reproduce and report here https://github.com/frappe/erpnext/issues

EDIT: If this your report https://github.com/frappe/erpnext/issues/16620 please add there a link to this discussion here for reference, thanks


#25

Unfortunately we have not yet managed to solve the problem.
At this point it would be necessary to rewrite the php code for the root user.


#26

Problem solved.
It was a while that I was playing with the “tab has role” table, believing that it was the decisive source but without success. From a few minutes my technician has manually replicated the permissions of Administrator inside the table and I have recovered the original functionality.

Now my Administrator user with Administrator role profile has access to the setup again.
Problem solved


#27

Excellent news! But exactly what you did is mysterious so please give more concrete details to document your learning -

Sufficient to serve as reference refresher for you and the rest of us.

Perhaps a before and after screenshot to illustrate permissions too?

Also is this your report https://github.com/frappe/erpnext/issues/16620 ?? please add there a link to this discussion here for reference and close it, thanks


#28

Right now I’m not in the office, so the detail will be public soon.
It is inconvenient to write with the mobile phone.


#29

I inform you that the Github community has redirected me to another site. There are some news, in fact the problem has been solved only partially, but now having to solve it in a definitive way, I opted for a new installation of the software on which I will migrate the data. I spent resources of time and money for a professional but useless resolution.
Unfortunately I gave up because I ran out of time.