ERR_CONNECTION_REFUSED : Socketio

Hi there,
In my console logs, I am getting the following errors as shown in the image. I am not able to figure out what is causing this issue.

My bench version :
erpnext 8.0.24
frappe 8.0.39

I tried

bench update
bench setup redis

and

https://discuss.erpnext.com/t/get-err-connection-refused-problem-solved/5871

Nothing worked…

New socket.io was launched yesterday. Just pushed a new fix

I tried bench update and received the following error:

maverik@goose:~/frappe-bench$ bench update
INFO:bench.utils:updating bench
INFO:bench.utils:git pull
remote: Counting objects: 10, done.
remote: Compressing objects: 100% (5/5), done.
remote: Total 10 (delta 5), reused 10 (delta 5), pack-reused 0
Unpacking objects: 100% (10/10), done.
From https://github.com/frappe/bench
e3fa8c4…eeab0e8 master -> origin/master
Updating e3fa8c4…eeab0e8
Fast-forward
bench/patches/patches.txt | 2 ++
bench/patches/v4/update_socketio.py | 4 ++++
2 files changed, 6 insertions(+)
create mode 100644 bench/patches/v4/update_socketio.py
Traceback (most recent call last):
File “/usr/local/bin/bench”, line 11, in
load_entry_point(‘bench’, ‘console_scripts’, ‘bench’)()
File “/home/maverik/.bench/bench/cli.py”, line 40, in cli
bench_command()
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 716, in call
return self.main(*args, **kwargs)
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 696, in main
rv = self.invoke(ctx)
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 1060, in invoke
return _process_result(sub_ctx.command.invoke(sub_ctx))
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 889, in invoke
return ctx.invoke(self.callback, **ctx.params)
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 534, in invoke
return callback(*args, **kwargs)
File “/home/maverik/.bench/bench/commands/update.py”, line 31, in update
patches.run(bench_path=’.’)
File “/home/maverik/.bench/bench/patches/init.py”, line 21, in run
result = execute(bench_path)
TypeError: execute() takes no arguments (1 given)

having the same error on update to 8.0.40

Just saw socks.io site,
Can we have internal chat app in ERPNext which will be used to communicate with all erp user internally
https://socket.io/demos/chat/

@shradhdha03 @almeidapaulopt just pushed another fix. Please check.

No luck.
Same Error.

maverik@goose:~/frappe-bench$ bench update
Traceback (most recent call last):
File “/usr/local/bin/bench”, line 11, in
load_entry_point(‘bench’, ‘console_scripts’, ‘bench’)()
File “/home/maverik/.bench/bench/cli.py”, line 40, in cli
bench_command()
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 716, in call
return self.main(*args, **kwargs)
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 696, in main
rv = self.invoke(ctx)
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 1060, in invoke
return _process_result(sub_ctx.command.invoke(sub_ctx))
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 889, in invoke
return ctx.invoke(self.callback, **ctx.params)
File “/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/click/core.py”, line 534, in invoke
return callback(*args, **kwargs)
File “/home/maverik/.bench/bench/commands/update.py”, line 31, in update
patches.run(bench_path=’.’)
File “/home/maverik/.bench/bench/patches/init.py”, line 21, in run
result = execute(bench_path)
TypeError: execute() takes no arguments (1 given)

its ok after…

cd ~/.bench
git pull

cd /…/bench
bench update

Thanks @almeidapaulopt

Bench update works.
But errors are still the same.

exactly the same error?

@almeidapaulopt

https://discuss.erpnext.com/uploads/default/original/2X/2/255736fa528920ff220915f469dd0711d71a24f8.png

Might be a caching issue. Try doing a full reload. Shift + Ctrl + R

If you are on a master branch, turn off developer mode in site config. That worked for me. Probably not permanent solution but at least console is not flooded with errors anymore.

Thanks. It works after turning off developer mode.

How to turn off develper mode in site config??

To disable developer mode run this command "bench set-config developer_mode 0 "

1 Like