Advance Payment Entry bug

I have tried to use "Advance Payment Entry" documented at http://erpnext.org/advance-payment-entry

I first create a JV with Credit Client A $5000 (Is Advance: Yes), and debit Bank $5000.

Then Create a Sales Invoice of $8000 (in which $5000 has been paid by Client A), in "Advances" session, get the JV successfully.

After submit this Sales Invoice, the "Advances" session become empty, and I click "Action => Make Payment", I expect the payment is only $3000 for this invoice, HOWEVER, it shows $8000.

Is it a bug or just I don't know how to use?

Thank you.



Note:

 

If you are posting an issue,

  1. We should be able to replicate it at our end. So please give us as much information as you can. Please see it from the point of view of the person receiving the communication.
  2. Paste your code at http://pastebin.com or http://gist.github.com and send only the URL via email
  3. For sending images, use http://imgur.com or other similar services. Do not send images as attachments. Links are good. Same goes for any file you are going to send.

     

    End of Note



    You received this message because you are subscribed to the Google Groups “ERPNext Developer Forum” group.

    To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to erpnext-developer-forum+un...@googlegroups.com.

    For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
May be you did not put "Allocated Amount" in Sales Invoice advance table. System removes rows with zero allocated amount after saving.

On 08-Jan-2014, at 8:42 AM, Adam Tong wrote:

I have tried to use "Advance Payment Entry" documented at http://erpnext.org/advance-payment-entry

I first create a JV with Credit Client A $5000 (Is Advance: Yes), and debit Bank $5000.

Then Create a Sales Invoice of $8000 (in which $5000 has been paid by Client A), in "Advances" session, get the JV successfully.

After submit this Sales Invoice, the "Advances" session become empty, and I click "Action => Make Payment", I expect the payment is only $3000 for this invoice, HOWEVER, it shows $8000.

Is it a bug or just I don't know how to use?

Thank you.



Note:

 

If you are posting an issue,

  1. We should be able to replicate it at our end. So please give us as much information as you can. Please see it from the point of view of the person receiving the communication.
  2. Paste your code at http://pastebin.com or http://gist.github.com and send only the URL via email
  3. For sending images, use http://imgur.com or other similar services. Do not send images as attachments. Links are good. Same goes for any file you are going to send.

     

    End of Note



    You received this message because you are subscribed to the Google Groups “ERPNext Developer Forum” group.

    To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to erpnext-developer-forum+un…@googlegroups.com.

    For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.



Note:

 

If you are posting an issue,

  1. We should be able to replicate it at our end. So please give us as much information as you can. Please see it from the point of view of the person receiving the communication.
  2. Paste your code at http://pastebin.com or http://gist.github.com and send only the URL via email
  3. For sending images, use http://imgur.com or other similar services. Do not send images as attachments. Links are good. Same goes for any file you are going to send.

     

    End of Note



    You received this message because you are subscribed to the Google Groups “ERPNext Developer Forum” group.

    To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to erpnext-developer-forum+un...@googlegroups.com.

    For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
Oh, yes. you are right! Thank you so much!!!

Now it works perfect!



Nabin Hait於 2014年1月8日星期三UTC+8下午1時37分18秒寫道:
May be you did not put "Allocated Amount" in Sales Invoice advance table. System removes rows with zero allocated amount after saving.

On 08-Jan-2014, at 8:42 AM, Adam Tong wrote:

I have tried to use "Advance Payment Entry" documented at http://erpnext.org/advance-payment-entry

I first create a JV with Credit Client A $5000 (Is Advance: Yes), and debit Bank $5000.

Then Create a Sales Invoice of $8000 (in which $5000 has been paid by Client A), in "Advances" session, get the JV successfully.

After submit this Sales Invoice, the "Advances" session become empty, and I click "Action => Make Payment", I expect the payment is only $3000 for this invoice, HOWEVER, it shows $8000.

Is it a bug or just I don't know how to use?

Thank you.



Note:

 

If you are posting an issue,

  1. We should be able to replicate it at our end. So please give us as much information as you can. Please see it from the point of view of the person receiving the communication.
  2. Paste your code at http://pastebin.com or http://gist.github.com and send only the URL via email
  3. For sending images, use http://imgur.com or other similar services. Do not send images as attachments. Links are good. Same goes for any file you are going to send.

     

    End of Note



    You received this message because you are subscribed to the Google Groups “ERPNext Developer Forum” group.

    To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to erpnext-developer-forum+un…@googlegroups.com.

    For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.



Note:

 

If you are posting an issue,

  1. We should be able to replicate it at our end. So please give us as much information as you can. Please see it from the point of view of the person receiving the communication.
  2. Paste your code at http://pastebin.com or http://gist.github.com and send only the URL via email
  3. For sending images, use http://imgur.com or other similar services. Do not send images as attachments. Links are good. Same goes for any file you are going to send.

     

    End of Note



    You received this message because you are subscribed to the Google Groups “ERPNext Developer Forum” group.

    To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to erpnext-developer-forum+un...@googlegroups.com.

    For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.