ERPNext Conference 2019* ERPNext.com Blog

22.02 yarn errors on build in develop branch?


#13

This was because bench setup requirements command was broken.
Just pushed a fix.


#14

so is this one resolved with this fix?


#15

how do i resolve this error during installation, i have tried all stated methods but i can’t seem to get it right #git issue . am getting this error

09:27:02 watch.1 | Wrote js/item-dashboard.min.js - 8.42 KB
09:27:05 watch.1 | events.js:160
09:27:05 watch.1 | throw er; // Unhandled ‘error’ event
09:27:05 watch.1 | ^
09:27:05 watch.1 |
09:27:05 watch.1 | Error: watch /home/mansonkibe/frappe-bench/apps/frappe/node_modules/core-js/es7/object.js ENOSPC
09:27:05 watch.1 | at exports._errnoException (util.js:1020:11)
09:27:05 watch.1 | at FSWatcher.start (fs.js:1451:19)
09:27:05 watch.1 | at Object.fs.watch (fs.js:1478:11)
09:27:05 watch.1 | at createFsWatchInstance (/home/mansonkibe/frappe-bench/apps/frappe/node_modules/chokidar/lib/nodefs-handler.js:37:15)
09:27:05 watch.1 | at setFsWatchListener (/home/mansonkibe/frappe-bench/apps/frappe/node_modules/chokidar/lib/nodefs-handler.js:80:15)
09:27:05 watch.1 | at FSWatcher.NodeFsHandler._watchWithNodeFs (/home/mansonkibe/frappe-bench/apps/frappe/node_modules/chokidar/lib/nodefs-handler.js:228:14)
09:27:05 watch.1 | at FSWatcher.NodeFsHandler._handleFile (/home/mansonkibe/frappe-bench/apps/frappe/node_modules/chokidar/lib/nodefs-handler.js:255:21)
09:27:05 watch.1 | at FSWatcher. (/home/mansonkibe/frappe-bench/apps/frappe/node_modules/chokidar/lib/nodefs-handler.js:473:21)
09:27:05 watch.1 | at FSReqWrap.oncomplete (fs.js:123:15)
09:27:05 system | watch.1 stopped (rc=0)
09:27:05 system | sending SIGTERM to redis_socketio.1 (pid 5539)
09:27:05 system | sending SIGTERM to worker_long.1 (pid 5532)
09:27:05 system | sending SIGTERM to redis_queue.1 (pid 5533)
09:27:05 system | sending SIGTERM to web.1 (pid 5534)
09:27:05 system | sending SIGTERM to schedule.1 (pid 5535)
09:27:05 system | sending SIGTERM to worker_default.1 (pid 5540)
09:27:05 system | sending SIGTERM to socketio.1 (pid 5541)
09:27:05 system | sending SIGTERM to redis_cache.1 (pid 5558)
09:27:05 system | sending SIGTERM to worker_short.1 (pid 5556)


#16

No way, same errors :frowning: …really frustrating …


#17

Pushed yet another fix. Please confirm if it is fixed.


Bench init : IOError: [Errno 2] No such file or directory: './apps/frappe/frappe/__init__.py'
#18

This is the error i faced when installing on clean machine.

Updating node packages...
Traceback (most recent call last):
  File "/home/serveru/.local/bin/bench", line 9, in <module>
    load_entry_point('bench==4.1.0', 'console_scripts', 'bench')()
  File "/home/serveru/frappe/bench-repo/bench/cli.py", line 40, in cli
    bench_command()
  File "/home/serveru/.local/lib/python2.7/site-packages/click/core.py", line 722, in __call__
    return self.main(*args, **kwargs)
  File "/home/serveru/.local/lib/python2.7/site-packages/click/core.py", line 697, in main
    rv = self.invoke(ctx)
  File "/home/serveru/.local/lib/python2.7/site-packages/click/core.py", line 1066, in invoke
    return _process_result(sub_ctx.command.invoke(sub_ctx))
  File "/home/serveru/.local/lib/python2.7/site-packages/click/core.py", line 895, in invoke
    return ctx.invoke(self.callback, **ctx.params)
  File "/home/serveru/.local/lib/python2.7/site-packages/click/core.py", line 535, in invoke
    return callback(*args, **kwargs)
  File "/home/serveru/frappe/bench-repo/bench/commands/make.py", line 28, in init
    python               = python)
  File "/home/serveru/frappe/bench-repo/bench/utils.py", line 75, in init
    update_node_packages(bench_path=path)
  File "/home/serveru/frappe/bench-repo/bench/utils.py", line 436, in update_node_packages
    v = semantic_version.Version(get_current_version('frappe'))
  File "/home/serveru/frappe/bench-repo/bench/app.py", line 257, in get_current_version
    with open(os.path.join(repo_dir, os.path.basename(repo_dir), '__init__.py')) as f:
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './apps/frappe/frappe/__init__.py'

ERPNext Installation CentOS 7.3 error
#19

@netchampfaris thanks for the fix. am now up and running


#20

@netchampfaris same error here …ubuntu 16


#21

got the issue, thought:

v = semantic_version.Version(get_current_version('frappe'))

should be:

v = semantic_version.Version(get_current_version('frappe', bench_path))

isn’t it?

UPDATE:

changing to get_current_version('frappe', bench_path) init will end successfully, but still getting yarn errors and on bench start keep getting honcho error:

$ bench start

11:18:15 system           | watch.1 started (pid=1012)
11:18:15 system           | worker_long.1 started (pid=1008)
11:18:15 system           | socketio.1 started (pid=1016)
11:18:15 system           | web.1 started (pid=1013)
11:18:15 system           | schedule.1 started (pid=1014)
11:18:15 system           | worker_short.1 started (pid=1017)
11:18:15 system           | worker_default.1 started (pid=1015)
11:18:23 socketio.1       | listening on *: 9000
11:19:23 worker_long.1    | 11:19:23 RQ worker u'rq:worker:89109a053cde.1021.long' started, version 0.10.0
11:19:23 worker_short.1   | 11:19:23 RQ worker u'rq:worker:89109a053cde.1027.short' started, version 0.10.0
11:19:23 worker_short.1   | 11:19:23 *** Listening on short...
11:19:23 worker_long.1    | 11:19:23 *** Listening on long...
11:19:23 worker_long.1    | 11:19:23 Cleaning registries for queue: long
11:19:23 worker_short.1   | 11:19:23 Cleaning registries for queue: short
11:19:23 worker_default.1 | 11:19:23 RQ worker u'rq:worker:89109a053cde.1036.default' started, version 0.10.0
11:19:23 worker_default.1 | 11:19:23 *** Listening on default...
11:19:23 worker_default.1 | 11:19:23 Cleaning registries for queue: default
11:19:25 watch.1          |
11:19:25 watch.1          | > frappe@ watch /home/frappe/frappe-bench/apps/frappe
11:19:25 watch.1          | > rollup -c -w
11:19:25 watch.1          |
11:19:26 web.1            |  * Running on http://0.0.0.0:8000/ (Press CTRL+C to quit)
11:19:26 web.1            |  * Restarting with inotify reloader
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/honcho", line 11, in <module>
    sys.exit(main())
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/command.py", line 287, in main
    COMMANDS[args.command](args)
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/command.py", line 233, in command_start
    manager.loop()
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/manager.py", line 116, in loop
    self._printer.write(msg)
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/printer.py", line 61, in write
    self.output.write(prefix + line + "\n")
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\u2728' in position 41: ordinal not in range(128)

running the site on chrome, still having issues with css and js, it seems package not loaded correctly:

https://discuss.erpnext.com/uploads/default/original/2X/4/4045d663d7dfede28eaa871fbd706eb68b84a269.png


Bench init : IOError: [Errno 2] No such file or directory: './apps/frappe/frappe/__init__.py'
Bench init : IOError: [Errno 2] No such file or directory: './apps/frappe/frappe/__init__.py'
#22

I’m getting the honcho error in a new docker build. Also some formatting issues:

23:28:20 web.1            |  * Debugger PIN: 330-808-860
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/honcho", line 11, in <module>
    sys.exit(main())
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/command.py", line 287, in main
    COMMANDS[args.command](args)
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/command.py", line 233, in command_start
    manager.loop()
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/manager.py", line 116, in loop
    self._printer.write(msg)
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/honcho/printer.py", line 61, in write
    self.output.write(prefix + line + "\n")
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\u2728' in position 41: ordinal not in range(128)

#23

Hi,

Any updates on this one?

Unable to install erpnext. Please help.


#24

Any updates??


#25

I had an bench update few mins ago and last seems back to be working fine.

Can someone double check and confirm?


#26

#27

#28

All issues are fixed, any reason to reopen this?


#29

To allow others to comment as well. Your issue may be resolved, but the others who posted here may not be up and running. Since they have already posted here, allowing them to continue posting here rather than starting a new thread is reasonable.


#30

thing is …it is solved not just for me but for all …and honcho problem is nothing to do with bench update but it’s a frappe docker problem …so again this can be closed.


#31

We should give them an option to comment stating this, if they desire. Closing this thread removes that option.


#32

They could open another one …imho