ERPNext in Romania

Hello Romanian user,

Is anybody from Romania using ERPNEXT? If yes, I whould like to setup a meeting to discuss about this fantastic tool!

Multumesc!

Andrei F.

1 Like

So nobody?

You are the first! Welcome!

Salut Andrei,

Se pare ca nu esti singurul roman de pe aici :slight_smile: .
Acum am vazut post-ul tau.
Da un semn daca vrei sa povestim.

Ionut

Salut!

Nu, nu e singurul.
Am testat in ultimul an, era in plan pornirea de la 1ian, totul parea OK, pana ce am facut upgrade la V10. Dupa upgrade nu a mai mers. Am reinstalat server-ul de 4 ori, dar nu mai pot sa fac sa mearga ERPNext. Am emotii privind trecerea la ERPNext. Pana acum, am lucrat intr-o aplicatie de gestiune facuta de mine in Acces prin anul 1998, si nu am pierdut date, totul era foarte simplu de salvat.

Sorin Paul

@sorin_paul @boomerion ma bucur ca nu sunt singurulul. Scuze pentru intarziere am fost plecat din tara, vacanta de iarna:D insa acum sunt inapoi. Cand vreti, hai sa dicustam despre ERPNEXT, cred ca e un produs destul de bun care sigur o sa mearga pe piata din Romania.

@sorin_paul sigur nu e pierdut totul, am avut si eu multe probleme cu V10 insa acum totul e ok.Poate reusesc sa te ajut.Ce probleme ai?

Salut Andrei,
Multumesc. Sigur nu e pierdut, sunt doar putin cu inima stransa. De pierdut date, inca nu am pierdut nimic, fiindca anul trecut am facut doar teste. Intentia era de a trece de la 1 ian, cum mi se pare firesc. Am reconfigurat COA, am introdus o parte din produse, cateva BOM si procese de manufactura, etc.
Contabilitatea firmei urma sa ramina in continuare externalizata. Doar CRM, HR, manufactura, proiecte…
Am instalat anul trecut un server cu Ubuntu16.04 in firma, si ERPNext 9.2 parca, cu easy install. A mers excelent, fara probleme. Dupa craciun am facut un upgrade la V10, si nu a mai gasit nici un DocType sau asa ceva.
Am cautat solutii pe forum, si le-am dat toate peste cap. (nu sunt IT-ist)
A venit fiul meu in vacanta, si a reinstalat serverul si erpnext de o gramada de ori. Ciudat este ca de fiecare data erau alte erori. Astazi s-a intors la Cluj, dar voi porni eu serverul si iti zic ce erori au ramas.
Asa, ca parere despre ERPNext? Am testat mai multe produse, m-am uitat peste ce folosesc alte firme cu care colaborez, Dar de departe, ERPNext a fost cel mai aproape de ce as vrea eu. Mai are o cale lunga inainte, dar e OK. Si mie nu-mi place ideea de a avea server-ul in alta parte decat in firma.
Singura mea emotie este legata de stabilitatea in functionare.
In privinta pietei din Romania, daca cineva se leaga sa faca adaptarile pentru sistemul contabil romanesc, sa il actualizeze permanent, sa faca toate rapoartele necesare, solutia poate fi beton. De la SAP am avut oferta la 950Euro/user, plus 1700 implementarea, daca tin bine minte. Dar interfata ERPNext e mai faina. :slight_smile:

Salut!
o intrebare am: ERPNext este acelasi lucru cu ODOO ? Am gasit odoo si pare ca s-ar potrivi cu ce ne dorim noi.
Multumesc in avans

erpnext 3 mult mai complex și mult mai user friendly decât oddo. dacă ai nevoie de ajutor anunță-mă

1 Like

Salut la toti, ERPNext este diferit fata de Odoo, avand doar interfata asemanatoare, dar pe partea de platforma sunt extrem de diferite. Referitor la localizare, este destul de greu sa faci o localizare pe open-source, eu incerc foarte mult sa o tin la curent si sa o upgradez cea de Odoo, dar sutn destul de putini oameni care sa contribuie, banuiesc ca la fel va fi si pe ERPNext, daca o sa fie parteneri, isi vor tine codul intern, sau pe partea de cloud. Daca va ganditi cumva sa treceti la Odoo puteti incerca cat e facut din localizare pe ultima versiune la GitHub - OCA/l10n-romania: Romanian Localization for Odoo.

Salut Andrei,
Am si eu o intrebare. Ce COA ai folosit tu pentru implementare in Romania?
Inregistrarile mele pentru lansari in productie adauga 331-Lucrari in curs la consumuri.
Imi face o nota cam asa:
301 - Materii prime - F 0 31.5 -31.5 Stock Entry STE-00001-2 601 - Cheltuieli cu materiile prime - FORMEC
331 - Produse in curs de executie - F 31.5 0 0 Stock Entry STE-00001-2 601 - Cheltuieli cu materiile prime - FORMEC

331 nu ar trebui sa apara acolo la consum.

Hello dears, Would be great if you could post your discussions in English. It is helpful for others to follow and learn from each other. Or sometimes, you will get even a faster response. I don’t think there are any rules on it. It is just a humble request. Best

1 Like

sorry
It was easier to post in native language.
I’m wondering how to exclude the Work in Progress from the Material transfer to Manufacture ledger.
Here in Romania, the transfer of material to manufacture is viewed as an expense, something like CR-Raw material DR-Raw material expenses, at the moment of the transfer.
Also, the CostOfGoodsSold for finished products, here is a bi-functional account, both income and expense.

1 Like

@sorin_paul

Unfortunatelly I can not help you, as we are using ERPNEXT to develop new apps/documents for our business needs. We can have a chat and show you for what we are using it.
Let me know if there is something else that I can help you.